Комендантська година, транспорт, погода та заходи: все про Новий рік 2023 у Дніпрі

Комендантська година, транспорт, погода та заходи: все про Новий рік 2023 у Дніпрі - фото: depositphotos.com

Комендантська година, транспорт, погода та заходи: все про Новий рік 2023 у Дніпрі - фото: depositphotos.com

Події
30 грудня 2022 15:39

В цьому році у Дніпрі новорічна ніч пройде з комендантською годиною, без головної новорічної ялинки та масових гулянь. Vgorode зібрав усе про те, як у Дніпрі будуть святкувати Новий рік-2023 та які діють обмеження.

Так, 31 грудня та 1 січня дорослі разом з малечею можуть сходити у цирк на виставу "Новорічні пригоди". Також 1 та 7 січня у кожному районі містапройдуть сімейні свята "Від Різдва до Різдва". З 11:00 до 15:00 на вас чекають: анімація для дітей, конкурси, розіграші, призи, пригощання смачними гарячими стравами. Знайти свій район можна за посиланням. 

Комендантська година та обмеження

У Дніпрі та області не скасовуватимуть комендантську годину в ніч Нового Рогу. Такі обмеження будуть діяти у всіх містах України. Про це повідомила речниця Національної поліції Мар’яна Рев. Також поліцейські будуть перевіряти осіб та їх документи.

Тривалість комендантської години новорічної ночі залишилася без змін: встигнути повернутися додому потрібно до 00:00 і вийти на вулицю можна буде після 5:00 1 січня.

Алкоголь потрібно встигнути купити з 8:00 до 20:00 – в інший час магазинам заборонено продавати спиртне. Кафе та ресторанам продаж алкоголю дозволена трохи довше – до 22:00. 

Також у Дніпрі та по всій Україні діє заборона на використання салютів та феєрверків. Якщо ви помітите осіб, які запускають феєрверки, або ж чуєте характерний звук від їх використання звук, повідомляйте на спецлінію 102.

Робота транспорту

31 грудня та 1 січня у Дніпрі працюватимуть технічні рейси трамваїв та тролейбусів і автобуси. Про це повідомили в міській раді.

Так, на маршрути вийдуть такі технічні рейси електротранспорту:

  • Тролейбусні маршрути № 1, 2, 5, 6, 7, 12, 16, 20.
  • Трамвайні маршрути № 1, 5, 9, 11, 12, 15, 17.

Графік роботи тролейбусів та трамваїв у суботу 31 грудня: з 07:30 до 11:30. У другій половині дня електротранспорт працюватиме з 15:30 до 19:30. Це пов’язано із запланованим відключенням живлення тягових підстанцій.

31 грудня міські автобусні маршрути працюватимуть до 20:00.

Графік роботи тролейбусів та трамваїв у суботу 1 січня: з 08:00 до 12:00 та з 15:30 до 19:30.

1 січня міські автобуси працюватимуть з 07:00, далі – в режимі вихідного дня.

Варто зазначити, що енергетична ситуація в Дніпрі залишається складною. Через це ситуація з рухом технічних рейсів може змінюватись.

Яка погода буде у Дніпрі на Новий рік

Погода на Новий Рік у Дніпрі буде теплою. Снігу також очікувати не варто. Як повідомив керівник регіонального центру гідрометеорології Дніпропетровської області Василь Гринчак, перший місяць зими 2022 року був дуже теплим. Синоптики зафіксували температуру вище норми – +11 градусів, що не характерно для грудня.

Так, у новорічну ніч, з 31 грудня на 1 січня, у Дніпрі та області також буде тепло. Стовпчик термометра підніметься до +9 градусів.

Чи будуть додаткові вихідні дні

На жаль, додаткові вихідні з нагоди державних свят у січні не передбачені через повномасштабну війну. З тієї ж причини не буде скорочення на одну годину робочого графіка в передсвятковий день. Однак 1 січня припадає на неділю, тому українці зможуть провести цей день без роботи та відпочити.

Згідно зі східним гороскопом, 2023-й рік пройде під заступництвом Чорного Водяного Кролика або Кота (так вийшло, тому що в китайській мові обидві ці тварини позначаються одним і тим же ієрогліфом). Вважається, що по зодіакальному колу це четвертий за рахунком покровитель і, більш того, найщасливіший. 

Цьогоріч краще обирати страви з нежирного м'яса, наприклад з курки, качки або іншої птиці. Також вдалим і корисним рішенням буде поставити на стіл страви з риби чи морепродуктів. Кролик не дуже полюбляє різкі запахи, тож у всі новорічні страви варто додавати як можна менше спецій.  Можете обрати найрізноманітніші салати з капусти, моркви, яблук, ягід, або кукурудзи. Кролик точно не відмовився б від таких страв. Салати можна готувати не лише з овочів, а і, наприклад, із сиру. 

Кольори року Кролика – це синій, чорний, блакитний, червоний, рожевий і фіолетовий. Тому вдягатися можна у цих відтінках. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах