Бійці з Дніпропетровщини розповіли, як збивали ворожі дрони-камікадзе

Бійці з Дніпропетровщини розповіли, як збивали ворожі дрони-камікадзе

Бійці з Дніпропетровщини розповіли, як збивали ворожі дрони-камікадзе - фото: slovoidilo.ua

Події
20 грудня 2022 16:48

Військові з Криворізької окремої бригади ТрО нещодавно збили два дрони-камікадзе "Шахед-131". Вони розповіли, як їм вдалося знищити ворожі цілі.

Як повідомили на офіційній сторінці Криворізької окремої бригади ТрО у Facebook, трохи більше місяця тому військовим вдалося збити два іранські дрони-камікадзе "Шахед-131". Вони відрізняються від "Шахед-136" і мають менші розміри. Проте шкоду несуть таку саму.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Командир зенітно-ракетного артилерійського взводу на позивний "Художник" розповідає, що ворожі безпілотники збивали вночі. Спочатку військові почули звук  першого дрону, а потім побачили його у тепловізорі. Після цього вели по ньому шквальний вогонь з двох кулеметів ДШК та з двох РКК.

Так, їм вдалося підбити та приземлити "Шахед-131". Через десять хвилин вдалося збити і другу таку саму "пташку". 

– Один з бійців спостерігав за дроном у тепловізор та лазерним цілевказником показував іншому напрямок вогню. Коли ми працювали по дрону – було видно потрапляння. Порвали йому крило й він впав, не долетівши до цілі. Другий йшов через десять хвилин. Це було очікувано: зазвичай вони ходять парами чи трійками. Йшов за тим самим маршрутом. Так само порвали його, він пішов у бік, впав і здетонував, – зазначив командир зенітно-ракетного артилерійського взводу на позивний "Художник".

Військові з Дніпропетровщини збили два дрони-камікадзеВійськові з Дніпропетровщини збили два дрони-камікадзе - фото: facebook.com/129tro

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах