Зібрали більше 200 000 голосів: як підписати петицію за виключення Росії із ООН

Зібрали більше 200 000 голосів: як підписати петицію за виключення Росії із ООН -

Зібрали більше 200 000 голосів: як підписати петицію за виключення Росії із ООН - фото: topcor

Події
16 грудня 2022 16:20

Українців закликають підписати петицію за виключення Російської Федерації з ООН. Автори ініціативи просять організацію надати документи, на підставі яких РФ вважається членом Ради Безпеки ООН.

Автори петиції під назвою Kick Russia out of the UN стверджують, що, згідно з нинішнім статусом в ООН, Росія не є ні членом Ради Безпеки, ні ООН взагалі. Це пов’язано з тим, що РФ не пройшла процедуру вступу до ООН згідно зі статтею 4 Статуту самої організації.

Ініціативна група вимагає, щоб ООН надала документи, на підставі яких Росія займає місце в ООН. Якщо таких документів немає, то вони вимагають припинити членство РФ в організації.

- Двері ООН для Російської Федерації мають бути зачинені, тому що для вступу до ООН, Російська Федерація, відповідно до 4 статті Статуту ООН, повинна зупинити агресивну війну в Україні та повернутись до міжнародно визнаних кордонів. Тільки миролюбиві держави можуть стати членами ООН. Такий курс дій позбавить Росію права вето в ООН, яке блокує багато мирних рішень, і відновить мир і порядок у міжнародному співтоваристві, – йдеться у зверненні.

Станом на 16 грудня, петицію підписали більше 212 тисяч людей. Щоб її розглянули необхідно зібрати 300 тисяч підписів.

Підписати петицію можна за цим посиланням.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах