Планували захопити владу: у Дніпрі та Кривому Розі провели обшуки у заборонених партіях

Планували захопити владу: у Дніпрі та Кривому Розі провели обшуки у заборонених партіях

Планували захопити владу: у Дніпрі та Кривому Розі провели обшуки у заборонених партіях - фото: ssu.gov.ua

Події
14 грудня 2022 16:15

У Кривому Розі та Дніпрі СБУ провела обшуки у представників заборонених політичних партій: Комуністичної партії та "Русь єдина". Такі ж заходи були проведені у Києві.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, у офісах та помешканнях партій було знайдено зброю, георгіївські стрічки і російські прапори. Також – склади з проросійською літературою, агітаційними листівками з символікою СРСР і "методички" пропагандистів РФ. У них йшлося про підтримку окупаційних угрупувань країни-агресора і були прописані рекомендації, як захопити владу України.

У Дніпрі провели обшуки у заборонених політичних партіяхУ Дніпрі провели обшуки у заборонених політичних партіях - фото: ssu.gov.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також правоохоронці зазначають, що учасники КПУ планували використати всі проросійські листівки та методички для агітаційно-масових заходів на підтримку ворога у разі захоплення Києва і Дніпропетровщини.

СБУ знайшла багато проросійських листівок та методичокСБУ знайшла багато проросійських листівок та методичок - фото: ssu.gov.ua

Всі вилучені матеріали направили на експертизу. Наразі у межах кримінального провадження за статею 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин і притягнення до відповідальності винних осіб. Слідство проводить СБУ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах