У Дніпрі перенесуть пам'ятники Пушкіну, Ломоносову, Горькому та іншим

У Дніпрі перенесуть пам'ятники Пушкіну, Ломоносову, Горькому та іншим

У Дніпрі перенесуть пам'ятники Пушкіну, Ломоносову, Горькому та іншим - фото: dnipro.tv

Події
06 грудня 2022 16:10

У Дніпрі міська влада вирішила демонтувати пам’ятники, які пов’язані з Радянським Союзом та країною-агресором.

Як повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов, сьогодні, 6 грудня, виконком міськради самостійно ухвалив рішення перенести пам'ятники Пушкіну, Ломоносову, Горькому та іншим діячам на територію комунального підприємства "Зооконтроль". Мер зазначив, що демонтаж розпочнеться найближчими днями.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Бориса Філатова, Дніпро неодноразово звертався до Мінкульту з проханням прибрати з переліку культурної спадщини пам’ятники, пов’язані з СРСР та РФ. За 10 місяців відповіді не було. Тому місцева влада прийняла рішення про їх перенесення.

У Дніпрі демонтують радянські пам'ятникиУ Дніпрі демонтують радянські пам'ятники - фото: t.me/borys_filatovv

Рішення про перенесення пам'ятників прийняв виконком міськрадиРішення про перенесення пам'ятників прийняв виконком міськради - фото: borys_filatovv

Нагадаємо, у Дніпрі продовжують прибирати радянську символіку на будинках. Сьогодні, 6 грудня, декомунізували історичну забудову на вулиці Робочій. Фасад та башта одного з багатоквартирних будинків постраждали внаслідок ракетного удару 15 липня. Після його ремонту мешканці наполягали, аби там прибрали радянську зірку. Сьогодні її демонтували. Замість неї встановили символ української боротьби та свободи – тризуб. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах