У Дніпрі врятували 12-річного хлопчика, який отримав інфаркт мозку від уламку ракети

У Дніпрі врятували 12-річного хлопчика, який отримав інфаркт мозку від уламку ракети

У Дніпрі врятували 12-річного хлопчика, який отримав інфаркт мозку від уламку ракети - фото: facebook.com/1tmolviv

Події
05 грудня 2022 13:01

У Дніпрі лікарі врятували 12-річного хлопчика з Бахмута, який серйозно постраждав від уламків російської ракети. Згодом за його життя три місяці боролися у Львові. 

Ворожа ракета прилетіла у двір, коли 12-річний Михайло та його батько поралися по господарству. Від удару чоловік загинув на місці. Хлопчика у критичному стані з десятками уламків у тілі відразу госпіталізували у місцеву лікарню. Один з них потрапив у голову та спровокував інфаркт головного мозку. Також була пошкоджена сонна артерія. Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згодом лікарі терміново евакуювали Михайла до однієї з лікарень Дніпра. Медикам вдалося відновити кровопостачання мозку та стабілізувати стан хлопчика. Після цього його на евакуаційному потязі відвезли до реабілітаційного центру "Незламні" Першого медоб’єднання Львова.

Там за життя дитини боролися лікарі центру дитячої нейрохірургії. Через ушкодження сонної артерії хлопчик не міг ковтати, говорити та ходити. Крім цього, медики виявили в його мозку ще два уламки, які були поруч із життєво важливими магістральними судинами. Чіпати їх було надто небезпечно, адже дитина могла померти.

Так, Михайла почали лікувати медикаментозно. З ним працювали фізичний терапевт та логопед. За кілька тижнів злагодженої роботи хлопчик почав говорити, рухати ногами та навіть робити перші самостійні кроки. В цей час йому також загоювали осколкові поранення та опіки. Також хірурги провели декілька операцій, аби закрити дефекти від ран.

Лікарі боролися за життя постраждалого хлопчика з БахмутаЛікарі боролися за життя постраждалого хлопчика з Бахмута - фото: facebook.com/1tmolviv

Лікування постраждалого Михайла тривало три місяці. Зараз разом з бабусею та молодшим братом хлопчик повернувся до Дніпра. Тепер вони будуть жити тут. У голові 12-річного парубка назавжди залишиться два уламки від ракети. Проте, лікарі впевнені, що вони йому не нашкодять. 

Завдяки лікарям хлопчик може ходити та жити повноцінним життямЗавдяки лікарям хлопчик може ходити та жити повноцінним життям - фото: facebook.com/1tmolviv

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах