Місяць в реанімації: у Дніпрі лікарі врятували важко пораненого військового

Місяць в реанімації: у Дніпрі лікарі врятували важко пораненого військового

Місяць в реанімації: у Дніпрі лікарі врятували важко пораненого військового - фото: acc.cv.ua

Події
03 грудня 2022 13:30

У Дніпрі в лікарні імені Мечникова врятували важко пораненого військового, який довгий час перебував у комі.

Як повідомив директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, військовий Олександр влітку отримав дуже важке поранення. До лікарні імені Мечникова у Дніпрі його доправили у важкому стані та без ознак життя. 

– Олександр отримав надважке діаметральне рикошетне черепно-мозкове поранення з вхідним отвором у тім'яній області. У зв’язку з локалізацією поранення в лівій півкулі головного мозку у нього спостерігалися порушення мови та відсутність рухів в правих кінцівках, – розповів Риженко. 

У Дніпрі боролися за життя важко пораненого військовогоУ Дніпрі боролися за життя важко пораненого військового - фото: facebook.com/rsa

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, майже місяць військовий був у реанімації. Весь час з ним були поряд всі рідні та його дівчина. Післяопераційний період перебігав з інфекційними ускладненнями, що не рідкість при мінно-вибухових травмах.

Згодом в реанімації Олександр отямився. Через деякий час він почав одужувати і зараз на реабілітації.

– В реанімації перші прояви свідомості були: відкривання очей, потискання руки, поява міміки, які сприймалися як перемога в лікуванні пацієнта та щастя для рідних. Його дівчина люблячими словами намагалася воскресити. Пройшов час, все добре. Зараз на реабілітації. Вони з Альоною разом. Залишивши в душі назавжди в собі людяність та любов, – написав Сергій Риженко.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах