У Дніпрі чоловік продав гуманітарної допомоги для ЗСУ на 2 мільйони гривень

У Дніпрі чоловік продав гуманітарної допомоги для ЗСУ на 2 мільйони гривень

У Дніпрі чоловік продав гуманітарної допомоги для ЗСУ на 2 мільйони гривень - фото: dnipr.gp.gov.ua

Події
02 грудня 2022 17:52

У Дніпрі судитимуть мешканця, який продавав гуманітарну допомогу для ЗСУ. Також він незаконно переправив чоловіків через державний кордон.

Як повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури, мешканець Дніпра отримав вантаж з гуманітарною допомогою для ЗСУ від керівника благодійного фонду. Там були продукти харчування та засоби особистої гігієни, які передали країни ЄС. Згодом чоловік почав продавати цю гуманітарку на території Дніпропетровщини.

Під час розслідування злочину правоохоронці з’ясували, що обвинувачений продав гуманітарної допомоги на суму майже два мільйони гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, чоловік отримав печатку благодійної організації. Це дозволило йому виготовити підроблені документи для виїзду двох водіїв через державний кордон України, аби й надалі отримувати та перевозити гуманітарні вантажі для потреб ЗСУ.

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Дніпра за фактом:

  • продажу товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненого у значному розмірі під час воєнного стану (частина 3 статті 201-2 КК України);
  • незаконного переправлення осіб через державний кордон України (частина 2 статті 332 КК України);
  • підроблення та використання завідомо підроблених офіційних документів (частини 1, 3, 4 статті 358 КК України).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах