У Дніпропетровській області ввели заборону на вилов раків

У Дніпропетровській області ввели заборону на вилов раків

У Дніпропетровській області ввели заборону на вилов раків - фото: Autumn Bradley

Події
02 грудня 2022 10:58

З 1 грудня у Дніпропетровській області вводиться заборона на вилов раків.

Як повідомили Дніпропетровському рибоохоронному патрулі, заборона на вилов річкових раків розпочинається 1 грудня у рибогосподарських водних об’єктах. Вона триватиме включно до 30 червня 2023 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У рибоохоронному патрулі зазначили, що мета заборони – це збереження та охорона популяції раків в період їх спарювання та виношування ікри.

За лов членистоногих під час заборони передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Його розмір сягає до 680 гривень. Також у деяких важких випадках може настати кримінальна відповідальність. В такому разі на порушника чекає штраф до 85 тисяч гривень або обмеження волі до 3-х років.  Крім того, за кожен незаконно виловлений екземпляр рака доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 гривень.

Управління Держрибагентства у Дніпропетровській області видало наказ від 30.11.2022 року № 127 "Про встановлення заборони на лов річкових раків". Переглянути його можна за посиланням.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах