Відмовився виконувати наказ командира: на Дніпропетровщині винесли вирок військовому

Відмовився виконувати наказ командира: на Дніпропетровщині винесли вирок військовому

Відмовився виконувати наказ командира: на Дніпропетровщині винесли вирок військовому - фото: val.ua

Події
22 листопада 2022 16:23

У Дніпропетровській області Новомосковський суд виніс вирок військовому, який відмовився виконувати наказ командира у Бахмуті.

Як повідомили в Єдиному реєстрі судових рішень, у червні командиру стрілецького взводу, який перебував у Бахмуті, було доручено відправитися до місця розташування стрілецької роти та забезпечити успішне виконання поставленого бойового завдання. Однак він відмовився виконувати цей наказ.

Так, військовий підірвав бойову готовність та боєздатність підрозділу, що могло призвести до прориву російсько-окупаційними військами оборони Збройних сил України на вказаній ділянці оборони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У суді боєць повністю визнав свою провину у злочині, передбаченому частиною 4 статею 402 КК України (Непокора, тобто відкрита відмова виконати наказ начальника вчинена в умовах воєнного стану або у бойовій обстановці)

Санкція статті передбачає покарання від 5 до 10 років ув'язнення. Проте суд врахував обставини, які пом'якшують покарання і чоловіка засудили до 2 років позбавлення волі. Також йому замінили ув'язнення на дисциплінарний батальйон.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах