Знищення лісу у Придніпровську: що вирішив суд

Знищення лісу у Придніпровську: що вирішив суд -

Знищення лісу у Придніпровську: що вирішив суд - фото: suspilne.media

Події
22 листопада 2022 13:19

У суді розглянули справу щодо знищення лісу на житловому масиві Придніпровськ у Дніпрі. Техніку, яка вирубала дерева, вирішили арештувати.

Жителі міста вийшли з плакатами "Ліс – не дрова" та "Чорні лісоруби, геть з лісу" під один із районих судів Дніпра. Там якраз розглядали справу про вирубку дерев на житловому масиві Придніпровськ. Її почали 31 жовтня і зокрема спиляли червонокнижні чорні вільхи, повідомляє "Суспільне".

За словами однієї з учасниць акції, місцеві жителі нарахували близько 210 знищених дерев. Скільки їх було насправді – невідомо. В технічному завданні і в договорі звучить, що це "видалення аварійних і фаутних дерев, вивезення, захоронення та утилізація відходів".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Саме засідання суду проходило в закритому форматі, тому людей у середину не пустили. Натомість містяни провели мирну акцію на вулиці. Тим часом суд дослідив докази у справі та перейшов до дебатів. Прокурор наполягав, аби у компанії підрядника вилучили техніку, з якою працювали в лісі.

Директор компанії-підрядника заявив, що техніка була орендована, а спил дерев незаконним не вважає, адже все робили за актами замовника – департаменту благоустрою.

В результаті суд ухвалив рішення – задовольнити клопотання прокурора, але частково.

- Накласти арешт у вигляді заборони на відчуження та розпорядження майном, повернути майно власникам і попередити про кримінальну відповідальність, – зазначив суддя.

Справу будуть розглядати і далі. Місцеві жителі запевняють, що готові боротися за збереження лісу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах