У парку Глоби спилюють дерева: що відбувається

У парку Глоби спилюють дерева: що відбувається -

У парку Глоби спилюють дерева: що відбувається - фото: facebook.com/direkzia

Події
21 листопада 2022 13:46

У центральному парку Дніпра почали спилювати дерева. Це пов’язано з проведенням обрізки аварійних гілок та омолодженням дерев.

У комунальному підприємстві Дирекція територій і об’єктів рекреації розповіли, що над алеями у парку Глоби обрізають дерева, які є потенційно небезпечними для відвідувачів. Так, триває планове видалення сухих, аварійних та фаутних дерев, які мають пошкодження та вади розвитку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У КП наголосили, що навіть маючи зелене листя, дерева можуть бути аварійними та зламатися під час буревію. У силу біологічних особливостей, дерево може мати зелену крону та повністю вигнівший стовбур, що стоїть лише на корі.

Комунальники показали 20-метрову тополю біля алеї, яка стояла лише на корі та будь-якої миті могла впати. Суховершинність – це ознака часткової загибелі коренів, тому немає гарантії, що дерево не впаде від вітру.

Аварійна тополя у парку Глоби -Аварійна тополя у парку Глоби - фото: facebook.com/direkzia

Незабаром буде видалено і сухі дерева, що стоять на галявинах в центральній частині парку – там, де навесні 2021 року понад місяць тривало затоплення грунтів, що привело до масової загибелі рослин.

Всі роботи проходять у присутності профільних фахівців департаменту парків, запевняють у Дирекції територій і об'єктів рекреації.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах