Що подешевшало найбільше у Дніпропетровській області за останній місяць

Що подешевшало найбільше у Дніпропетровській області за останній місяць

Що подешевшало найбільше у Дніпропетровській області за останній місяць - фото: freepik.com

Події
15 листопада 2022 14:52

У Дніпропетровській області змінилися ціни на певні товари. Фахівці розповіли, які товари подорожчали, а які подешевшали у жовтні.

Як повідомили в обласному управлінні статистики, ціни на Дніпропетровщині за останній місяць зросли на 2,7%.

Зокрема подорожчали на 4,6% продукти харчування та безалкогольні напої. Найбільше (в 1,6 раза) збільшилися ціни на яйця. На 9,1% подорожчали фрукти, на 8,3% – сало, на 8,0% – овочі, у межах 4,2–1,0% – безалкогольні вироби, риба та продукти з риби, м’ясо та м’ясопродукти, сири, цукор, хліб, кондитерські вироби з цукру, кисломолочна продукція, рис, молоко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Водночас на 6,3% подешевшали продукти переробки зернових: борошно, хлібобулочні вироби, макаронні вироби, крупи, борошно тощо. 

Також варто зазначити, що підвищилися тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. Це відбулося внаслідок зростання плати за тверде паливо (на 4,4%), оренду житла (на 2,8%).

Крім того, на 2,1–1,2% збільшилися ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, у сфері відпочинку і культури, на послуги ресторанів та готелів, алкогольні напої, тютюнові вироби.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах