Три родини з Дніпропетровщини отримали препарат за 100 тисяч доларів

Три родини з Дніпропетровщини отримали препарат за 100 тисяч доларів -

Три родини з Дніпропетровщини отримали препарат за 100 тисяч доларів - фото: oblrada.dp.gov.ua

Події
14 листопада 2022 15:58

Три родини з Дніпропетровської області отримали ліки від СМА (спінальної м’язової атрофії). Вартість одного такого флакона сягає 100 тисяч доларів.

СМА – це дуже рідке нервово-м’язове захворювання, яке супроводжується прогресивною атрофією м’язів і призводить до ранньої смерті. Лікування є надзвичайно дорогим.

Родини з Дніпропетровської області отримали ліки від СМА -Родини з Дніпропетровської області отримали ліки від СМА - фото: oblrada.dp.gov.ua

Дитячий невролог однієї з лікарень у Дніпроопетровській області розповіла, що існує лише три препарати, які лікують СМА. Один з них "Спінраза", яку медзаклад отримав від Міністерства охорони здоров'я.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На Дніпропетровщині на обліку з СМА стоять 22 дитини, деякі з них зараз за кордоном. У Дніпрі безпосередньо три дитини мають таке захворювання. На них отримали по чотири лікувальні дози на рік і ще дві підтримуючі.

Один з пацієнтів – це шестирічний Артем. Він вже отримав чотири лікувальні ін‘єкції. Батько хлопчика розповів, що вони боряться з хворобою вже шостий рік і це дуже важко. У цьому році родина дочекалася препарату. Він допомагає, оскільки хлопчик вже може піднімати руки і стискати їх. За словами чоловіка, це хороший прогрес.

Маленький Артем вже може піднімати руки -Маленький Артем вже може піднімати руки - фото: oblrada.dp.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах