Підірвалися на міні: хлопець з Херсонщини переплив залив, щоб врятувати маму та сестру

Підірвалися на міні: хлопець з Херсонщини переплив залив, щоб врятувати маму та сестру

Підірвалися на міні: хлопець з Херсонщини переплив залив, щоб врятувати маму та сестру - фото: t.me/vilkul

Події
12 листопада 2022 13:49

Лікарі Кривого Рогу рятують жінку та її двох дітей з Херсонської області, які під час евакуації підірвалися на ворожій міні. Ще двоє дітей загинули. 

Як повідомив керівник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, трагедія сталася в ніч з 10 на 11 листопада. 49-річна Людмила і її четверо дітей проживали в селищі Милове Херсонської області. Після потужного ворожого обстрілу жінка разом з дітьми вирішила евакуюватися на машині до села Новорайськ. На жаль, під час евакуації вся сім’я підірвалася на міні, яку залишили окупанти. Старші син Олександр та дочка Тетяна загинули відразу внаслідок вибуху.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

14-річний син Михайло перший прийшов до тями та зміг витянути з машини живих 9-річну сестру та маму. Родина пішла шукати ближнє село та через дві години вже були біля Каїрського мосту.

Щоб врятувати рідних, Михайло переплив залив та дійшов до села Нові Каїри. Там хлопець побачив українських військових. Вони на човні переправили маму з сестрою на другий берег. Згодом евакуювали всю родину до лікарень Кривого Рогу. 

Стан матері та сестри важкий, але стабільний. Для їх порятунку лікарі зробили все можливе.

Олександр Вілкул зазначив, що 14-річний Михайло гідний найвищих державних нагород.

– Ця історія проходить через душу. Це долі людей. Це героїзм дітей нашого покоління. Я впевнений, що Михайло гідний найвищих державних нагород. І я обов'язково зроблю подання на нагородження, – підкреслив Олександр Вілкул.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах