У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ

У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ.

У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ. Фото: соцмережі

Події
11 листопада 2022 16:07

Це сталося 11 листопада! Після майже 9 місяців окупації Херсона та області Російською Федерацією, у місто зайшли Збройні Сили України. Новина, про наших військових у Херсоні з'явилася ще зранку, проте офіційно цю інформацію ніхто не підтвердив. Але Головне управління розвідки першим взяло на себе відповідальність повідомити цю радісну новину. 

У своєму повідомленні вони звернулися до російських солдат.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Громадяни чекали ЗСУ у Херсоні ще зранку. У центр міста вийшли люди з прапорами України. Наші захисники поступово, обережно заходили до міста, крок за кроком звільняючи область, адже окупанти могли підготувати для них неочікувані "сюрпризи".

У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ.У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ. Фото: соцмережі

У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ.У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ. Фото: соцмережі

У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ.У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ. Фото: соцмережі

Але, на щастя, все обійшлося без проблем і херсонці з пошаною зустріли українських військових. Офіційно - Херсон звільнено від російських окупантів, Херсон - це Україна.

Про це повідомили у ГУР України. Там підтвердили, що Херсон повертається під контроль України і до міста заходять частини ЗСУ. Росіяни ж тікають від українських сил під вогневим контролем. В Управлінні зазначили: будь-які спроби протидіяти Збройним Силам України буде припинено, а кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений.

У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ.У ГУР України повідомили про звільнення Херсона від російських військ. Фото: DeepState

ГУР України також звернулося до російських окупантів:

- Як і очікувалося, після відступу основного угруповання військ армії РФ з українського Херсона ваше командування кинуло вас напризволяще. Ваші командири закликають вас переодягатися у цивільний одяг та намагатися самостійно тікати з Херсона. Очевидно, це вам не вдасться, - заявили в Управлінні.

Росіян закликають здаватися в полон, щоб вижити. У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує окупантам збереження життя та безпеку, адже наша країна дотримується Женевських конвенцій. Усі громадяни РФ будуть повернені додому в рамках обміну.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що звільнення Херсона від росіян передбачила Укрпошта. Там вже випустили символічну марку "Херсон - це Україна" і повідомили про передзамовлення на неї. Погасити марку планують безпосередньо в Херсоні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах