У Дніпрі вирубали понад 40 дерев, які занесені до Червоної книги

У Дніпрі вирубали понад 40 дерев, які занесені до Червоної книги

У Дніпрі вирубали понад 40 дерев, які занесені до Червоної книги - фото: suspilne.media

Події
08 листопада 2022 14:01

У Дніпрі на житловому масиві Придніпровський вирубали 42 дерева, які занесені до Червоної книги області. Жителі б’ють на сполох та 7 листопада вийшли на акцію протесту, аби зупинити вирубку лісу.

На акцію протесту вийшло близько 50 мешканців ж/м Придніпровський. Вони кажуть, що за знищенням лісу спостерігають майже тиждень і навіть викликали поліцію. Серед спиляних дерев жителі нарахували 42 здорові вільхи, які занесені у Червону книгу Дніпропетровщини і вирішили створити петицію до міської ради. Про це повідомляє "Суспільне". 

Те, що дерева здорові і їх не можна спилювати підтвердив і провідний науковий співробітник ДНУ Борис Барановський. За словами науковця, одне з унікальних дерев мало вік близько 40 років. Він зазначив, що помаранчевий або червоний спил характерний лише для пнів вільхи.

У Придніпровську вирубали вільхиУ Придніпровську вирубали вільхи - фото: suspilne.media

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Суспільне зателефонувало керівництву підприємства з обмеженою відповідальністю "АГРОМАК ДНІПРО", яке за тендером виконувало вирубку. Його керівник Сергій Черкасов зазначив, що робітники виконують тільки те, що доручив їм департамент парків.

– Наші хлопці працюють тільки за мітками по деревах. Департамент парків викликали технологічну комісію, це робиться без нашої участі, ми приїжджаємо тільки виконувати роботу, – каже Сергій Черкасов.

Наразі вирубку дерев тимчасово зупинили. Голова Лівобережної адміністрації Юрій Федько зазначив, що тепер комісія буде визначати, які дерева підлягають спилянню. Контролювати це може тільки КП "Придніпровський парк".

Вирубку червонокнижних дерев у міській раді Дніпра ще не прокоментували. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах