Субсидію призначатимуть по-новому: у міськраді Дніпра розповіли, що зміниться

Субсидію призначатимуть по-новому: у міськраді Дніпра розповіли, що зміниться

Субсидію призначатимуть по-новому: у міськраді Дніпра розповіли, що зміниться - фото: dniprorada.gov.ua

Події
08 листопада 2022 11:56

Уряд України змінив правила призначення житлової субсидії. У міськраді Дніпра розповіли, куди звертатися та кому її нараховують автоматично. 

До 30 листопада для оформлення державної допомоги можна звернутися до управлінь соціального захисту населення за місцем офіційної реєстрації. Документи можна надати як фізично так і онлайн, через сайт Міністерства соцполітики і портал "Дія". 

Однак з 1 грудня за призначення субсидії відповідатиме Пенсійний фонд України. Такі зміни ухвалив Уряд. Надати документи до Пенсійного фонду можна буде як особисто, так і надіслати документи поштою. Вони подаються незалежно від місця реєстрації громадян.

Кому субсидія нараховується автоматично

Мешканці, які отримували житлову субсидію в неопалювальному сезоні, автоматично отримують і в опалювальний період. Тобто повторно звертатися до управлінь соцзахисту не потрібно.

Якщо людина отримувала житлову субсидію у минулому опалювальному сезоні, а в неопалювальному сезоні розмір плати за житлово-комунальні послуги не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу, то їй субсидія також нараховується автоматично. Про це розповіла заступниця начальника відділу прийому громадян Правобережного управління соціального захисту населення міської ради по Новокодацькому району Наталія Прокопенко.

Як субсидія нараховується внутрішньопереміщеним особам

За словами Наталії Прокопенко, якщо ВПО раніше отримувала житлову субсидію і була зареєстрована на нині окупованій території, то їй житлова субсидія теж розрахована автоматично.

Якщо громадяни перебувають за кордоном, то до 60-денного терміну не враховуються дні їхнього перебування за кордоном і житлова субсидія домогосподарству призначається без урахування таких осіб на цих підставах. 

Зміни стосуються і громадян, які були звільнені з роботи під час війни. У такому випадку, до сукупного доходу при розрахунку субсидії враховується не його заробітна плата, а допомога по безробіттю за останній місяць відповідного періоду.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах