У США запустили ракету-носій "Антарес" з конструкцією, яку створили у Дніпрі

У США запустили ракету-носій "Антарес" з конструкцією, яку створили у Дніпрі

У США запустили ракету-носій "Антарес" з конструкцією, яку створили у Дніпрі - фото: mspu.gov.ua

Події
07 листопада 2022 17:59

Сьогодні, 7 листопада, у США вперше у 2022 році запустили ракету-носій "Антарес". Основну конструкцію до неї виготовило КБ "Південне", яке знаходиться у Дніпрі.

Запуск ракети відбувся о 12:32 за київським часом із Центру космічних польотів на острові Воллопс у США. Ракета вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus, на борту якого 3729 кілограм корисного вантажу NASA для Міжнародної космічної станції (МКС). Про це повідомляє Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Там зазачили, що ракета-носій "Антарес" складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП КБ "Південне" та виготовило ДП "ВО ПМЗ" у кооперації з іншими українськими підприємствами на замовлення корпорації Northrop Grumman (США).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також фахівці КБ "Південне", підготовили ракету та долучилися до її випробувань. Вони в режимі реального часу здійснювали технічну підтримку пуску, приймання та оброблення телеметричної інформації і, як наслідок, у повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій, за які відповідали.

У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості зауважили, що старт ракети-носія був успішним. Вантажний корабель досяг орбіти і 9 листопада він повинен пристикуватися до МКС. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах