У снаряді, яким окупанти обстріляли Дніпропетровщину, знайшли книгу Льва Толстого

У снаряді, яким окупанти обстріляли Дніпропетровщину, знайшли книгу Льва Толстого

У снаряді, яким окупанти обстріляли Дніпропетровщину, знайшли книгу Льва Толстого - фото: facebook.com/NIMAR|Благодійний Аукціон

Події
07 листопада 2022 14:04

Нещодавно волонтерам передали ворожий снаряд, яким обстріляли Нікополь. Його хотіли перетворити на сувенір та виставити на благодійний аукціон. Однак всередині нього знайшли справжній томік Льва Толстого.

Волонтери розглядають дві версії, як всередину ворожого снаряду потрапила книга російського письменника.

– Не знаю, як він туди потрапив. Чи ворог вирішив надіслати нам книгу російського автора, як рекламу "руського міра" чи він залетів нашим нікопольчанам в бібліотеку і прям вибрав цю книжечку, яка була йому ближче до душі, ми не знаємо, – зауважив волонтер ініціативи "NIMAR. Благодійний Аукціон" Ігор Радченко.

У російському снаряді знайшли книгу ТолстогоУ російському снаряді знайшли книгу Толстого - фото: facebook.com/NIMARБлагодійний Аукціон

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, зараз волонтери хочуть вигадати цікаву історію та продати знахідку на благодійному аукціоні. Або ж передати снаряд в Краєзнавчий музей Нікополя.

Крім цього волонтери задумуються над тим, щоб зробити зворотній подарунок окупантам з українськими книгами. 

– Запропоную нашим хлопцям перед відправкою їм зворотніх "подаруночків", в Хаймарс покласти Кобзаря чи як запропонував Костянтин Сергєєв , вкласти томік Кучми "Україна не Росія", – зазначив Ігор Радченко.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах