У Дніпрі незаконно захопили промислове підприємство

У Дніпрі незаконно захопили промислове підприємство -

У Дніпрі незаконно захопили промислове підприємство - фото: dnipr.gp.gov.ua

Події
04 листопада 2022 14:15

У Дніпрі затримали чоловіків, яких підозрюють у рейдерському захопленні промислового підприємства.

За даними правоохоронців, керівник одного з адвокатських об’єднань та кримінальний авторитет створили незаконну схему. Вони займалися рейдерськими захопленнями підприємств у Дніпрі. Для цього вони залучали адвокатів, арбітражних керуючих та юристів, розповіли у прокуратурі Дніпропетровської області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, учасники організації на підставі підробних документів ввели до складу засновників одного з промислових підприємств міста близького родича, що дало можливість незаконно заволодіти корпоративними правами ТОВ та у подальшому переоформити право власності на "свою" людину. Внаслідок цього потерпілим спричинено збитків на суму майже 16 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели вдома у фігурантів справи обшуки – вилучили гроші, комп’ютери, зброю, броньовані автомобілі на суму майже 15 мільйонів гривень. Також затримали вісьмох учасників схеми.

Двом керівникам та шістьом учасникам злочинної організації повідомили про підозру за фактом шахрайства, вчиненим в особливо великих розмірах, легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, та підроблення офіційних документів  й їх використання. Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та арешту майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах