Працює на окупантів: випускницю ДНУ із Маріуполя підозрюють у колабораціонізмі

Працює на окупантів: випускницю ДНУ із Маріуполя підозрюють у колабораціонізмі

Працює на окупантів: випускницю ДНУ із Маріуполя підозрюють у колабораціонізмі - фото: t.me/pgo_gov_ua

Події
30 жовтня 2022 11:28

Генпрокуратура підозрює у колабораціонізмі випускницю ДНУ імені Олеся Гончара, яка працює кореспондентом на російському телеканалі у Маріуполі.  

Як повідомили в пресслужбі Офісу Генпрокурора, наприкінці 2021 року мешканка Маріуполя, маючи диплом за фахом "Журналістика", працевлаштувалась на один з місцевих телеканалів. У вересні цього року вона залишилася в окупованому місті та почала працювати кореспондентом на пропагандистському телеканалі "Мариуполь 24".  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Генпрокуратурі зазначають, що дівчина підтримує політику країни-агресора, здійснює підбір тем і спікерів для проросійських новинних сюжетів, організовує зйомки, забезпечує інформаційну діяльність каналу загарбників, поширюючи "правильні новини" задля маніпулювання свідомістю мешканців захопленого ворогом міста. 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці Маріуполя заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (частина 6 стаття 111-1 КК України).  

Пропагандистці загрожує покарання у вигляді тюремного ув’язнення до 12 років з позбавленням права займатися певною діяльністю до 15 років та можливою конфіскацією майна. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, колишня студентка ДНУ імені Олеся Гончара Ірина Єфремова після захоплення Маріуполя, працює на російському каналі та підтримує окупацію міста.

Дівчина навчалася на факультеті систем і засобів масової комунікації у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара. До 24 лютого і повномасштабного вторгнення Росії була кореспонденткою на українському телеканалі "TV7 Маріуполь" і висвітлювала події рідного міста. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах