На Дніпропетровщині підліток ошукав батька загиблого воїна на 1,3 мільйона гривень

На Дніпропетровщині підліток ошукав батька загиблого воїна на 1,3 мільйона гривень -

На Дніпропетровщині підліток ошукав батька загиблого воїна на 1,3 мільйона гривень - фото: freepik.com

Події
29 жовтня 2022 10:05

У Дніпропетровській області 16-річний хлопець скористався довірою 58-річного чоловіка та перевів з його карти більше мільйона гривень, які той отримав від держави як компенсацію за загиблого на війні сина.

Як повідомили у ГУ НП у Дніпропетровській області, 20 липня чоловік пішов до банку та дізнався, що у нього на рахунку не вистачає 1,3 мільйона гривень. За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Правоохоронці згодом встановили особу шахрая. Ним виявився 16-річний односелець чоловіка, який допомагав йому по господарству. Юнак знав, що чоловік отримав компенсацію від держави за загиблого сина. У хлопця був доступ до його мобільного телефону, тому він скористався цим та перевів на свій рахунок і рахунок брата гроші. Частину коштів він витратив на те, щоб купити автомобіль, різні побутові речі і техніку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці винесли клопотання про накладення арешту на кошти на банківських картках підозрюваного. За місцем його мешкання провели санкціонований обшук та вилучили речі, придбані за викрадені гроші. 27 жовтня слідчі оголосили юнаку про підозру за шахрайство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Досудове слідство триває.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах