Як собаки-рятувальники з Дніпропетровщини шукають людей під завалами

Як собаки-рятувальники з Дніпропетровщини шукають людей під завалами

Як собаки-рятувальники з Дніпропетровщини шукають людей під завалами - фото: suspilne.media

Події
28 жовтня 2022 11:17

Собаки з Дніпропетровської області допомагають рятувальникам шукати людей на руїнах будинків після ракетних ударів. Також вони долучаються до пошуків загиблих військових.  

Підрозділ "Антарес" – єдиний в Україні, що допомагає Генштабу ЗСУ шукати загиблих військових та цивільних людей. Він знаходиться у Павлограді на Дніпропетровщині. Пошуком людей команда займається з 2013 року. А у 2017 році долучилася до місії "На щиті". Про це повідомляє "Суспільне".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Керівниця "Антарес" Лариса Борисенко розповіла, що підрозділ має 14 собак: 13 дорослих і цуценя. За її словами, зараз хвостатих рятувальників найчастіше залучають до пошуку загиблих військових на дуже складних локаціях і людей, які після ракетних ударів опинилися під завалами.

Спочатку Генштаб ЗСУ дає координати. Після цього волонтери виходять на пошук зі своїми підопічними. 

17-річна Марія – наймолодша в команді "Антарес". Вона працює з двома собаками: вівчаркою та коргі. Дівчина розповіла, що це собаки з досвідом. На їх рахунку до 10 пошукових операцій.  

Собаки з підрозділу "Антарес" шукають людейСобаки з підрозділу "Антарес" шукають людей - фото: suspilne.media

Від початку повномасштабного вторгнення собаки разом з кінологами  знайшли понад 50 загиблих військових та цивільних. Волонтер-кінолог Олександр Лісниченко каже, що головне завдання – не лише шукати людей, але й берегти своїх підопічних. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах