Вілкул пояснив, чому вода в Кривому Розі має неприємний запах і чи безпечна вона

Вілкул пояснив, чому вода в Кривому Розі має неприємний запах і чи безпечна вона

Вілкул пояснив, чому вода в Кривому Розі має неприємний запах і чи безпечна вона - фото: freepik.com

Події
27 жовтня 2022 14:06

У Кривому Розі вже добу вода у південній частині міста має неприємний запах та смак йоду. Стало відомо, чому це сталося і чи може вона зашкодити здоров’ю.  

Як повідомив керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, внаслідок ракетного удару по Карачунівській дамбі довелося перейти на інший водозабір, який знаходиться глибше. Тому проблему неприємного смаку та запаху води створили донні водорості.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Олександр Вілкул зазначив, що сьогодні ця проблема буде вирішена. Також він додав, що проведено всі лабораторні аналізи і споживання такої води не несе загрози населенню. 

– Вже знайдено технічне рішення і вода буде відбиратися у верхніх шарах. Думаю, що до кінця дня відбудеться промивання системи, і ця проблема зникне. Проведено всі лабораторні аналізи, цей запах та смак йоду абсолютно не впливає на якість води, вода за всіма параметрами відповідає нормам. Для здоров'я шкоди бути не може, – розповів Вілкул. 

Нагадаємо, У річці Дніпро різко знизився рівень води. Така ситуація викликала хвилювання у місцевих жителів, проте причин для паніки наразі немає. Михайло Лисенко пояснив, що всі процеси зниження рівня ріки спричинені такою необхідністю. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах