На Дніпропетровщині знайшли "чорну касу" наркоторговців

На Дніпропетровщині знайшли "чорну касу" наркоторговців -

На Дніпропетровщині знайшли "чорну касу" наркоторговців - фото: dbr.gov.ua

Події
25 жовтня 2022 12:04

Правоохоронці знайшли "чорну касу" наркоторговців з Дніпропетровської області. Там було чотири мільйони гривень.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, на початку жовтня правоохоронці викрили потужну нарколабораторію з виготовлення метамфетаміну. Тоді провели більше 45 обшуків. У квартирі одного з фігурантів справи було сховано більше чотирьох мільйонів гривень готівкою. Окрім цього, знайшли наркотики, у тому числі важкі – метадон та метамфетамін. За цінами чорного ринку, їхня вартість складає приблизно 1,5 мільйона гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Виробництво наркотиків у промисловому масштабі організував житель Дніпра. До наркобізнесу він залучив навіть власну дружину. Спеціальну лабораторію облаштували в будинку одного з учасників схеми. Виробництво "кришував" місцевий правоохоронець. Він не тільки прикривав своїх спільників, а й забезпечував постачання інгредієнтів для наркотиків.

Нарколабораторія виготовляла у великих обсягах метамфетамін та інші наркотики. Виготовлену "продукцію" розповсюджували за допомогою так званих "закладок". Клієнтів знаходили в інтернеті. За попередніми оцінками, місячний оборот нелегальної лабораторії сягав п'яти мільйонів гривень.

Шістьом учасникам групи, у тому числі організатору, повідомлено про підозру в участі в злочинній організації та незаконному виробництві, зберіганні та збуті наркотичних засобів. Також встановлюються інші фігуранти. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах