Скільки жителів Дніпра затримали за підозрою у співпраці з РФ з початку війни

Скільки жителів Дніпра затримали за підозрою у співпраці з РФ з початку війни

Скільки жителів Дніпра затримали за підозрою у співпраці з РФ з початку війни - фото: ssu.gov.ua

Події
24 жовтня 2022 15:18

У Дніпропетровській області з початку повномасштабного вторгнення Росії затримали майже 2 тисячі мешканців, яких підозрювали у співпраці з країною-агресором.  

Як повідомив заступник начальника поліції Дніпропетровщини Володимир Богоніс, з початку війни в області затримали 1879 підозрюваних у співпраці з Росією. Серед них 406 жителів Дніпра, пише "Суспільне". 

Володимир Богоніс зазначив, що деякі затримані люди не співпрацювали з ворогом, але викликали певні підозри. 

– Це не означає, що ті всі люди точно співпрацювали, це ті люди, які на нашу думку, викликали певні підозри, як такі, що планують чи вже передають інформацію, – сказав Володимир Богоніс. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, інколи люди випадково допомагають російській армії, коли в месенджерах відправляють інформацію про влучання ракети чи роботу ППО своїм друзям і знайомим. 

У поліції вкотре закликають повідомляти про підозрілих людей, які фотографують критичну інфраструктуру,запитують про час роботи державних установ або є прихильниками дій російської армії.

Повідомити про них можна через спеціальний чат-бот у Телеграмі – @Krim_dnp_bot. Це офіційний помічник працівників обласної поліції, який допоможе їм виявляти та карати зрадників. Таким чином, кожен українець зможе прислати відео, фотографію, скріншот або будь-яку інформацію про людей, які працюють на ворога. Правоохоронці гарантують анонімність. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах