На Дніпропетровщині чиновники намагалися продати 17 тонн борошна з гумдопомоги

На Дніпропетровщині чиновники намагалися продати 17 тонн борошна з гумдопомоги

На Дніпропетровщині чиновники намагалися продати 17 тонн борошна з гумдопомоги - фото: facebook.com/dbr.gov.ua

Події
20 жовтня 2022 15:06

ДБР викрило посадовців, які намагалися продати 17 тонн борошна з гуманітарної допомоги жителям сіл Дніпропетровської області.  

Як повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань, на одну із залізничних станцій області прибуло майже 130 тонн борошна. Його у вигляді гуманітарної допомоги почали розвозити територіальним громадам.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Деякі керівники цих громад вирішили продати людям борошно через підставних осіб за цінами нижче ринкових. 17 тонн перемеленого зерна з вагонів завантажили у вантажіки. Його намагалися вивезти для продажу без жодних дозвільних документів.  

Завдяки ДБР цю схему не вдалося реалізувати. Всі матеріали злочинної діяльності передадуть до поліції аби притягнути до відповідальності всіх учасників. Розслідування триває.  

Нагадаємо, у Дніпрі викрили ворожу ботоферму на десять тисяч фейкових акаунтів, які використовували для поширення проросійської пропаганди серед громадян України та Євросоюзу.  Крім того, задокументовано факти масштабної агітації на підтримку країни-агресора і "розгону" закликів до захоплення державної влади в Україні. 

Для проведення ворожих інформаційних диверсій окупанти створили через підконтрольну ботоферму майже 10 тисяч фейкових акаунтів. Для їх анонімної реєстрації використовували sim-картки українських, російських та європейських мобільних операторів. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах