Які товари подорожчали у Дніпропетровській області за місяць

Які товари подорожчали у Дніпропетровській області за місяць

Які товари подорожчали у Дніпропетровській області за місяць - фото: freepik.com

Події
17 жовтня 2022 16:42

У Дніпропетровській області за останній місяць зросли ціни на певні товари та продукти. Фахівці підрахували, що подорожчало найбільше.  

Як повідомили в обласному управлінні статистики, на 2,1% зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої. Найсуттєвіше подорожчали яйця (на 24,7%) та сало (на 15,6%). У межах 8,8–3,2% дорожче коштували свинина, цукор, фрукти, кондитерські вироби з цукру, риба та продукти з риби, рис.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одяг і взуття стали дорожчими на 13,1%, а саме: взуття – на 15,5%, одяг – на 10,8%. 

Крім того, вищими ціни були на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла (на 2,7%), на алкогольні напої та тютюнові вироби. 

Натомість подешевшали овочі (на 5,6%), у тому числі капуста білокачанна – на 37,5%, буряк – на 34,3%, картопля – на 17,0%, морква – на 16,9%.

Знизилися ціни і на продукти переробки зернових (на 2,7%), зокрема, на крупи манні – на 8,0%, крупи гречані – на 4,1%, пшоно – на 2,8%, пластівці вівсяні – на 2,7%, крупи ячні – на 1,6%, борошно пшеничне – на 1,4%. 

Нагадаємо, у Держпродспоживслужбі пояснили, чому на Дніпропетровщині зросли ціни на яйця.  Порівняно з березнем 2022 року, середня ціна на них зросла на 26,4%.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах