У Держпродспоживслужбі пояснили, чому на Дніпропетровщині зросли ціни на яйця

У Держпродспоживслужбі пояснили, чому на Дніпропетровщині зросли ціни на яйця

У Держпродспоживслужбі пояснили, чому на Дніпропетровщині зросли ціни на яйця - фото: freepik.com

Події
08 жовтня 2022 16:38

На Дніпропетровщині останні місяці спостерігається зростання цін на деякі товари. Зокрема, це кисломолочні продукти, хлібобулочні вироби та яйця.  

Як повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, косломолочні продукти та хлібобулочні вироби стали дорожчими на 1,4-12,0%. Це пов’язано з підвищенням цін на сировину.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

В управлінні додали, що суттєво подорожчали курячі яйця. Порівняно з березнем 2022 року, середня ціна на них зросла на 26,4%. На це впливає сезонне зниження виробництва, підвищення вартості енергоносіїв, комбікормів та імпортних добавок, збільшення витрат на логістику і пальне. 

Крім цього, зростання цін на яйця зумовлено і наслідками війни. Адже, через бойові дії деякі птахофабрики повністю припинили виробництво, інші суттєво зменшили обсяги. Зокрема, не відбулася зміна старої птиці на молоду і зменшилося поголів’я курей.  

Загалом сьогодні у Дніпропетровській області на більшість соціально значущих товарів рівень цін залишається стабільним. Деякі продукти навіть подешевшали. Так, порівняно з березнем 2022 року ціни на хліб, борошно, цукор, птицю, молоко та макаронні вироби знизились на 4,0-20,5%. 
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах