До 7 тисяч доларів з людини: у Дніпрі організували схему виїзду ухилянтів

До 7 тисяч доларів з людини: у Дніпрі організували схему виїзду ухилянтів -

До 7 тисяч доларів з людини: у Дніпрі організували схему виїзду ухилянтів - фото: ssu.gov.ua

Події
14 жовтня 2022 11:15

Правоохоронці заблокували чотири канали незаконного виїзду чоловіків призивного віку за кордон. Один із них організували у Дніпрі.

Як повідомили у Службі безпеки України, слідчо-оперативні дії проводили у Дніпрі, в Одеській та Закарпатській областях. Правоохоронці затримали вісьмох організаторів. За гроші вони "гарантували" своїм клієнтам виїзд за межі України на підставі підроблених документів або поза пунктами контролю. Їхні "послуги" коштували від 1,8 до 7 тисяч доларів з людини.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одного з організаторів затримали у Дніпрі. Зловмисник намагався налагодити механізм зарубіжних "поїздок" ухилянтів під виглядом осіб з інвалідністю. Для цього він забезпечував своїх клієнтів підробленими документами, зокрема тимчасовим посвідченням військовозобов’язаного з висновком про непридатність до військової служби. Для "підтвердження" додавав фальшивий висновок медико-соціальної експертної комісії про нібито наявність групи інвалідності.

При цьому дніпрянин використовував заходи конспірації і напряму не зустрічався із "замовниками". Для їх пошуку, подальшої комунікації та передачі грошей використовував лише особисті зв’язки. Він не допускав спілкування через месенджери або електронну пошту. Втім, йому це не допомогло. Співробітники СБУ своєчасно викрили і задокументували цю схему. Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили три підготовлені до продажу "пакети документів".

Чоловіку повідомлено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах