Росія намагалася наповнити в’язниці Дніпропетровщини завербованими "зеками з ЛНР"

Росія намагалася наповнити в’язниці Дніпропетровщини завербованими "зеками з ЛНР" -

Росія намагалася наповнити в’язниці Дніпропетровщини завербованими "зеками з ЛНР" - фото умовне: objectiv.tv

Події
13 жовтня 2022 16:42

Правоохоронці нейтралізували російську агентурну мережу, яку ворог перекинув до різних областей України, у тому числі до Дніпропетровської.

Як повідомили у Службі безпеки України, до складу агентурної мережі входили сім ув’язнених, які перебували на територіях виправних установ Київської, Харківської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, куди вони прибули після етапування з тюрем тимчасово окупованої Луганщини. Усім їм залишався мінімальний строк за гратами, тож ФСБ завербувала "зеків" і "підказала" їм попросити Україну про переведення із тюрем тимчасово окупованої Луганщини, як це передбачає закон.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після закінчення терміну ув’язнення нові агенти РФ мали виконувати ворожі завдання проти України. Як встановила СБУ, куратором цієї мережі виявися "начальнік оператівной часті ісправітєльной колоніі №38" з "ЛНР". Свої дії він координував з кадровими співробітниками ФСБ.

Так, тюремник через психологічний тиск та погрози фізичної розправи схиляв засуджених підписати зобов’язання щодо негласного співробітництва з окупантами. Тільки за такої умови він «гарантував» їм переведення до виправних установ на підконтрольній українській владі території регіону та повернення додому. Таким чином він сформував агентурну мережу, яка мала збирати інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах сходу України.

На волі з ними мав зв’язатися через анонімні месенджери представник ФСБ та назвати заздалегідь обумовлений пароль. У подальшому агресори планували використовувати цей канал зв’язку для отримання розвідданих. Наші правоохоронці своєчасну викрили російську агентуру.

Наразі ворожому вербувальнику заочно повідомлено про підозру за створення терористичної групи чи терористичної організації. Крім того, СБУ встановила особи та місця перебування всіх організаторів злочину, які знаходяться на тимчасово окупованій території Луганщини.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах