У Дніпрі після прийому антибіотиків ледь не померла жінка

У Дніпрі після прийому антибіотиків ледь не померла жінка -

У Дніпрі після прийому антибіотиків ледь не померла жінка - фото: pexels.com

Події
09 жовтня 2022 16:06

Жителька Дніпра самостійно лікувала бронхіт і за порадою сусідки вирішила прийняти антибіотик. Вона ледь не померла після цього.

Як розповів лікар Влад Боднюк, нещодавно до єдиної центральної диспетчерської "103" надійшов виклик – звернулася донька 42-річної жінки. Вона розповіла, що її мама раптово втратила свідомість, шкіра бліда, холодна на дотик. Такі симптоми з’явилися у жінки після прийому антибіотику – його вона прийняла самостійно без призначення лікаря. У жінки було загострення хронічного бронхіту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На виклик негайно приїхала "швидка". Медики оглянули дніпрянку – вона була у важкості стані, без свідомості, бліда, холодна, дихання поверхневе, сухі свистячі хрипи. Донька розповіла, що у мами є алергія на пеніцилін і те, що вона прийняла цефуроксім, який їй порекомендувала сусідка. Після надання невідкладної медичної допомоги (введення адреналіну, інфузійна та киснева підтримка) її госпіталізували у стані середньої важкості. Жінці поставили діагноз: перехресна алергія, анафілактичний шок.

Як пояснив лікар, причиною такого стану стала перехресна реакція організму на антибіотик – пацієнтка прийняла цефуроксим, який не можна вживати людям з алергією на пеніцилін. Він закликав людей ставитися відповідально до свого здоров'я, не займатися самолікуванням, довіряти призначення медикаментозного лікування своєму сімейному лікарю.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах