У Дніпропетровській області затримали трьох любителів комунізму

У Дніпропетровській області затримали трьох любителів комунізму

У Дніпропетровській області затримали трьох любителів комунізму - фото: facebook.com/PoliceDniproRegion

Події
08 жовтня 2022 10:41

У Дніпропетровській області викрили трьох чоловіків, які пропагували комуністичний режим.  

Так, 66-річний житель Павлоградського району активно публікував дописи з комуністичною символікою на своїй сторінці в соцмережі. Під час обшуків у нього вдома знайшли телефон, з якого чоловік пропагував комунізм. 6 жовтня йому повідомили про підозру за частиною 1 статею 436-1 Кримінального кодексу України.  Про це розповіли в пресслужбі ГУНП Дніпропетровської області. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зберігав та демонстрував символіку РФ та колишнього СРСР ще один мешканець Павлограда. Вдома у 52-річного чоловіка знайшли прапори, вимпели, георгіївські стрічки та майно з комуністичною та російською символікою. Всі речі вилучили правоохоронці. Триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статею 436-1 Кримінального кодексу України. 

У Павлограді затримали прихильника комунізмуУ Павлограді затримали прихильника комунізму - фото: facebook.com/PoliceDniproRegion

Ще одного прихильника РФ викрили у Новомосковську. 47-річний чоловік в мережі Інтернет розповсюджував публікації з антиукраїнськими гаслами. 6 жовтня у нього вдома провели обшуки та вилучили комп’ютер та телефон, з яких чоловік поширював в соціальних мережах проросійські дописи.  

Чоловік поширював проросійські дописи у соцмережіЧоловік поширював проросійські дописи у соцмережі - фото: facebook.com/PoliceDniproRegion

Вилучена техніка направлена на комп’ютерну-технічну експертизу. За її результатами вирішуватиметься питання про повідомлення зловмиснику про підозру за частиною 1 статею 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Максимальне покарання передбачене санкцією статі – до п’яти років позбавленням волі.  
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах