На Дніпропетровщині затримали любителя комунізму

На Дніпропетровщині затримали любителя комунізму -

На Дніпропетровщині затримали любителя комунізму - фото: studspravka.com.ua

Події
04 жовтня 2022 12:53

У Дніпропетровській області 52-річний чоловік ходив по місту у футболці з символікою тоталітарного режиму та пропагував комунізм.

До поліцейських звернулися містяни, які повідомили, що у центрі Кам’янського помітили чоловіка в одязі з символікою СРСР. Він прийшов на майданчик біля магазину та почав агітувати за ідеї відродження Радянського Союзу. На місце події прибули правоохоронці – вони затримали чоловіка та відвезли його до відділення поліції, розповіли у ГУ НП у Дніпропетровській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідчі відкрили кримінальне провадження за цим фактом. Агітатору повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за статтею про виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Санкція цієї статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

У Дніпропетровській області чоловік пропагував комунізм -У Дніпропетровській області чоловік пропагував комунізм - фото: dp.npu.gov.ua

Нагадаємо, що нещодавно у місті Покров на Дніпропетровщині затримали чоловіка, який також пропагував комунізм. Йому теж загрожує кримінальна відповідальність.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах