Довідка ВПО та грошова допомога на проживання: де та як отримати у Дніпрі

Довідка ВПО та грошова допомога на проживання: де та як отримати у Дніпрі -

Довідка ВПО та грошова допомога на проживання: де та як отримати у Дніпрі - фото: dniprorada.gov.ua

Події
29 вересня 2022 15:03

У Дніпрі офіційно зареєструвалися 172 тисячі переселенців, з них до 24 лютого – 33 тисячі. Ще багато людей не зареєструвалися, тому вони не можуть отримати різні види допомог.

Як пояснили у міській раді, довідку ВПО мають право отримати громадяни України, іноземці, особи без громадянства, які живуть в Україні законно і переїхали з тимчасово окупованих територій, а також місць, де тривають бойові дії. Зробити це також можуть неповнолітня особи, а малолітні чи недієздатні люди – через законного представника.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Дніпрі потрібно звертатися до Центрального, Лівобережного та Правобережного управлінь соціального захисту населення. Зробити це також можна онлайн – через застосунок "Дія".

Які документи потрібні:

  • Заява;
  • Паспорт,
  • Ідентифікаційний номер,
  • Свідоцтво про народження дитини (за необхідності),
  • Номер поточного рахунка із спеціальним режимом використання для зарахування допомоги "єПідтримка" або номер банківського рахунка (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги,
  • Документ про статус особи з інвалідністю (за наявності).

Така довідка є офіційним документом, який потрібен для отримання державної допомоги, а також благодійної та гуманітарної, зокрема й від міжнародних організацій. А також, щоб влаштувати дітей до шкіл, дитячих садків, стати на облік у центрі зайнятості, отримувати соціальні виплати тощо.

Маючи довідку ВПО, особа може отримати державну грошову допомогу, яка виплачується щомісяця на період воєнного стану та ще місяць після його закінчення. Це 3 000 гривень дітям та особам з інвалідністю та 2 000 гривень – усім іншим.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах