Контррозвідники Дніпропетровщини винесли вирок 5 полоненим бойовикам "ЛНР"

Контррозвідники Дніпропетровщини винесли вирок 5 полоненим бойовикам "ЛНР"

Контррозвідники Дніпропетровщини винесли вирок 5 полоненим бойовикам "ЛНР" - фото: ssu.dnipro

Події
27 вересня 2022 14:13

СБУ продовжує документувати злочини бойовиків "ЛНР" та "ДНР", які беруть участь у війні на боці окупантів. За останній місяць зібрано докази злочинних дій ще п’ятьох військових так званої терористичної організації "ЛНР".  

За даними СБУ в Дніпропетровській області, усі ці викриті злочинці пішли на "співпрацю" з ворогом ще до повномасштабного вторгнення РФ. Вони вступили на службу до лав незаконного формування "4 окрема мотострілецька бригада "ЛНР". Після 24 лютого у складі цього військового підрозділу виконували бойові завдання у Сєвєродонецькому районі Луганщини. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зокрема, двоє з них, розвідник-гранатометник ("контрактник" з 2014 року) та кулеметник (служить у підрозділі з 2020 року), навіть після того, як в квітні-травні 2022 отримали бойові поранення, знову повернулися на службу.  

Їхнє "командування" доручило їм забезпечувати вогневу підтримку штурмовим групам під час бойових зіткнень зі ЗСУ. Згодом українські захисники взяли їх у полон разом з трьома іншими бойовиками-кулеметниками під час боїв поблизу Білогорівки. 

Усім зловмисникам повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України стаття 111 (державна зрада), стаття 258-3 (участь у терористичній організації), стаття 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань). 

Наразі матеріали кримінальних проваджень та обвинувальні акти направлено до суду. П’ятьом бойовикам терористичного угрупування "ЛНР" загрожує позбавлення волі до 15 років.  

Викриття та документування злочинної діяльності бойовиків здійснювали контррозвідники Дніпропетровщини спільно з Головним слідчим управлінням СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах