Зеленський вручив орден "Золота Зірка" матері загиблої медикині з Кривого Рогу

Зеленський вручив орден "Золота Зірка" матері загиблої медикині з Кривого Рогу

Зеленський вручив орден "Золота Зірка" матері загиблої медикині з Кривого Рогу - фото: president.gov.ua

Події
26 вересня 2022 15:53

Президент України Володимир Зеленський вручив орден "Золота Зірка" військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, та членам родин загиблих захисників, удостоєних цього звання посмертно.  

Серед них мати загиблої медикині, сержантки Інни Дерусової з Кривого Рогу. Володимир Зеленський вручив їй орден доньки на урочистій церемонії, яка відбулася в Білій залі в Маріїнському палаці в Києві. Про це повідомили на сайті Офісу президента України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Імена наших героїв, подвиги українських оборонців будуть збережені й будуть відомі не лише нашому народу, а й усім у світі, хто цінує свободу і хто ніколи не підкориться будь-яким загарбникам, – сказав Володимир Зеленський на церемонії.   

Інна Дерусова з 24 лютого 2022 року як старша бойова медикиня брала участь в боях за Охтирку Сумської області. Там вона врятувала понад 10 військовослужбовців, ризикуючи власним життям. 26 лютого 2022 року жінка загинула від артилерійського обстрілу російських військ, надаючи допомогу пораненим військовим. Їй було 52 роки.  

12 березня президент України присвоїв Інні Дерусовій посмертне звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка". Це перша жінка – Герой України, якій це звання присвоєно посмертно. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах