У Дніпропетровській області викрили чергових проросійських пропагандисток

У Дніпропетровській області викрили чергових проросійських пропагандисток

У Дніпропетровській області викрили чергових проросійських пропагандисток - фото ілюстративне: armyinform.com.ua

Події
23 вересня 2022 16:28

СБУ викрила двох мешканок Дніпропетровської області, які підтримували окупацію українських територій та поширювали антиукраїнську пропаганду. 

Як повідомили в пресслужбі СБУ, мешканка Кам’янського працювала на одному з об’єктів критичної інфраструктури міста. Вона активно підтримувала військове вторгнення РФ та окупацію українських територій в соцмережах. Також жінка захоплювалася політичним керівництвом країни-агресора і мріяла про встановлення диктаторського режиму в Україні. До того ж, хотіла отримати російське громадянтство.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так на неї звернув увагу росіянин, який запропонував розповсюджувати антиукраїнській контент через особистий акаунт та серед свого оточення. Жінка погодилась. Основними її наративами стали пости про "героїзм" російських найманців та дискредитація ЗСУ. 

СБУ викрила e Кам'янському прихильницю РФСБУ викрила e Кам'янському прихильницю РФ - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Ще одну прихильницю РФ викрили у Павлограді. Жінка через особистий акаунт у соціальній мережі активно публікувала пости з підтримки ведення бойових дій проти українського народу, окупації окремих територій України та прославлення окупантів.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовували зрадниці. 

Наразі їм повідомлено про підозру за колабораційну діяльність та за виправдовування та визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (стаття 111-1 та стаття 436-2 Кримінального кодексу України). Також перевіряється інформація щодо можливої співпраці ворожих пропагандисток зі спецслужбами РФ. 
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах