У Дніпрі створили унікальний броньований шпиталь на колесах

У Дніпрі створили унікальний броньований шпиталь на колесах

У Дніпрі створили унікальний броньований шпиталь на колесах - фото: facebook.com/emironenko2

Події
23 вересня 2022 10:42

У Дніпрі створили унікальний броньований медичний автомобіль "Ковчег", який відправлять на передову. 

Старий бронетранспортер БТР-60 переобладнали під шпиталь. Від нього залишили тільки дно та ходову. Кузов переварили, а корпус посилили титановою бронею. Над його створенням працювали 8 місяців та назвали "Ковчег". Про це повідомляє "Дніпро ТВ". 

Над будівництвом медичного автомобіля працювали 8 місяцівНад будівництвом медичного автомобіля працювали 8 місяців - facebook.com/emironenko2

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розробник унікальної машини В’ячеслав Ляшенко розповів, що автомобіль має значні переваги: великі габарити, хорошу прохідність та надійність. У бронетраснпортері можуть перебувати до 30 людей. Він обладнаний автономною системою опалення і може використовуватися за різним призначенням. Там є кухня з душовою, кондиціонери, великий запас води тощо.

Медичний бронетранспортер може вмістити 30 людейМедичний бронетранспортер може вмістити 30 людей - фото: dnipro.tv

Щоб машина стала повноцінним стабілізаційним медичним пунктом, бракує холодильника, операційного столу і кварцювальної лампи. 
 
Представник благодійного фонду "І на оновленій землі" Євген Мироненко зазначив, що "Ковчег" необхідний у Перший добровольчий мобільний шпиталь імені Миколи Пирогова, де будуть рятувати українських захисників. Для його повної комплектації та якнайшвидшої відправки на передову потрібні кошти. Долучитися до збору можна за посиланням – тут.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах