Із полону РФ звільнили арбітра-нейрохірурга, який рятував бійців у Дніпрі й Маріуполі

Із полону РФ звільнили арбітра-нейрохірурга, який рятував бійців у Дніпрі й Маріуполі

Із полону РФ звільнили арбітра-нейрохірурга, який рятував бійців у Дніпрі й Маріуполі - фото: tribuna.com

Події
22 вересня 2022 14:51

У середу, 21 вересня, з російського полону звільнили 215 українських військових. Серед них футбольний арбітр та лікар-нейрохірург Дмитро Кубряка, який рятував українських бійців у Дніпрі й Маріуполі.  

На початку повномасштабного вторгнення, у березні, Дмитро Кубряка оперував поранених військових у госпіталі Дніпра. Згодом, разом з іншими медиками поїхав до Маріуполя, щоб рятувати оборонців "Азовсталі". Там і потрапив у російський полон. Про це розповів на своїй сторінці у Facebook президент УАФ Андрій Павелко. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, арбітр-нейрохірург за 5 місяців полону пережив дуже важкі випробування.

– Це були 5 місяців дуже важких випробувань для Дмитра, який перебував у сумнозвісний Оленівці, і протягом яких ми вірили, переживали, молилися, підтримували сім’ю Дмитра і шукали можливості для його звільнення, – написав Андрій Павелко.  

Він додав, що завдяки молитвам, зусиллям військових і керівництва держави Дмитра Кубряка вдалося звільнити з полону. Вдома його чекали дружина, син і мама.  

Футбольного арбітра і нейрохірурга Андрія Кубряка звільнили з полону РФФутбольного арбітра і нейрохірурга Андрія Кубряка звільнили з полону РФ - фото: facebook.com/andriy.pavelko

Андрій Павелко зазначив, що Дмитро Кубряка зможе продовжити в Україні кар’єру арбітра на найвищому рівні. Адже Герой, який врятував багато життів воїнів і сам витримав стільки випробувань, є символом нескореності і прикладом для інших футболістів.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах