У Дніпропетровській області викрили двох прихильників комунізму

У Дніпропетровській області викрили двох прихильників комунізму

У Дніпропетровській області викрили двох прихильників комунізму - фото: facebook.com/PoliceDniproRegion

Події
19 вересня 2022 12:40

У Дніпропетровській області затримали двох чоловіків, які пропагували комуністичний режим.  

Так, 48-річний житель Нікополя 30 серпня на місцевому ринку розмахував прапором СРСР і закликав до комуністичного режиму.

17 вересня йому оголосили про підозру за частиною1 статею 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Про це повідомили в пресслужбі ГУНП Дніпропетровської області. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще одного прихильника комунізму затримали в Павлоградському районі. 56-річний містянин поширював у соціальній мережі фотозображення з комуністичною символікою. Під час санкціонованого обшуку у нього вдома вилучили комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та флешки із фото, на яких були заборонені матеріали.  

Чоловік поширював комуністичну символікуЧоловік поширював комуністичну символіку - фото: facebook.com/PoliceDniproRegion

Вилучене направлено для проведення комп’ютерно-технічної експертизи. За її результатами вирішуватиметься питання про повідомлення зловмиснику про підозру за частиною 1 статею 436-1 Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання передбачене санкцією статі – до п’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої. Триває слідство. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах