Як у Дніпропетровській області діти-волонтери збирають кошти для ЗСУ

Як у Дніпропетровській області діти-волонтери збирають кошти для ЗСУ -

Як у Дніпропетровській області діти-волонтери збирають кошти для ЗСУ - фото: adm.dp.gov.ua

Події
16 вересня 2022 17:55

У Дніпропетровській області діти продають власноруч зроблені цукерки, лимонади, сувеніри, улюблені іграшки, влаштовують вуличні концерти чи грають з перехожими у шашки. Вони роблять усе можливе, аби зібрати кошти для українських захисників.

У Дніпропетровській ОВА розповіли про щирих та безпосередніх дітей-волонтерів.

Так, семирічна дніпрянка Соломія збирає на ЗСУ, граючи на сопілці. Перший свій вуличний концерт дівчинка дала на Великдень. Спочатку у її репертуарі було лише декілька пісень, але пізніше вона вивчила ще. Зокрема, серед композицій зявилися Гімн України і "Червона калина".

Маленька Соломія грає на сопілці, щоб зібрати гроші для ЗСУ -Маленька Соломія грає на сопілці, щоб зібрати гроші для ЗСУ - фото: adm.dp.gov.ua

Школярка вже змогла зібрати більше 150 тисяч гривень. Мама Соломії розповіла, що за ці кошти вдалося придбати бронежилети, каски, тепловізори, аптечки, ноші, термоковдри. Вони також долучилися до збору на автомобілі та дрони. Підтримують і тварин, яких евакуювали із дони бойових дій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Другокласниця зібрала 150 тисяч гривень -Другокласниця зібрала 150 тисяч гривень - фото: adm.dp.gov.ua

Окрім гри на сопілці, Соломійка разом із мамою виготовляє та продає патріотичні прикраси. Усе, що вторгували, також перераховують на ЗСУ.

Десятирічна Мирослава із Кам’янського вирішила допомогти військовим грою у шашки. Вона чемпіонка України з шашок. Перемогу виборола на турнірі, який проходив у Херсоні. Із нагородою повернулась додому 23 лютого. Наступного дня почалася повномасштабна війна.

Мирослава грає у шашки, щоб допомогти ЗСУ -Мирослава грає у шашки, щоб допомогти ЗСУ - фото: adm.dp.gov.ua

Тепер дівчинка влаштовує на вулиці "поєдинки" із перехожими. До дівчинки приєдналися ще двоє її друзів по спортивній школі. Разом дітям вдалося зібрати понад 20 тисяч гривень. Ці гроші передали на ремонт автомобіля захисників, який був пошкоджений під час бою. Частина коштів пішла на кріплення для касок, а ще майже 10 тисяч перерахували на придбання дрону.

Мирославі допомагають друзі -Мирославі допомагають друзі - фото: adm.dp.gov.ua

Допомога 8-річного Ігоря з Дніпра має присмак карамелі, кавуна, вишні та дитинства. Хлопчик продає льодяники. Цукерки готує разом із татом. Загалом школяр вторгував понад 17 тисяч гривень. Частину перерахували на "Армію дронів", решту – у різні благодійні фонди. Тато другокласника каже, син переживав, як же він торгуватиме смаколиками під час навчання. Втім хлопчик щодня знаходить на волонтерство 1-2 години.

Ігор продає льодяники, щоб допомогти нашим Захисникам -Ігор продає льодяники, щоб допомогти нашим Захисникам - фото: adm.dp.gov.ua

Часто заради допомоги військовим діти готові відкласти здійснення своїх мрій. Наприклад, школяр Ерік збирав гроші на подорож до Єгипту. Замість поїздки на курорт, хлопчик пожертвував накопичені три тисячі гривень військовим. Передав гроші з власної скарбнички для армії і маленький Матвій. 9-річний Святик продав свої іграшки, щоб допомогти ЗСУ. А 8-річний Тимофій заробив для бійців понад 25 тисяч гривень на власноруч сплетених браслетах.

Маленькі патріоти щодня допомагають кувати велику перемогу, а значить все буде добре, впевнені їхні батьки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах