Лукашук розповів про ситуацію у Дніпропетровській області

Лукашук розповів про ситуацію у Дніпропетровській області -

Лукашук розповів про ситуацію у Дніпропетровській області - фото: oblrada.dp.gov.ua

Події
16 вересня 2022 15:37

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розповів про ситуацію у Дніпропетровській області та зміни на фронті.

Микола Лукашук відзначив, що зі сторони Харківської області, яку майже повністю звільнили від окупантів, повна тиша. Продовжуються обстріли зі сторони Синельниківського району, але кордони області перебувають під повним контролем ЗСУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами голови ДОР, протягом тиждня внаслідок збройної агресії РФ найбільше постраждала Нікопольщина, зокрема Марганецька та Червоногригорівська громади. Також постраждав Криворізький район, там де ворог ціленаправлено обстрілював критичну інфраструктуру. Окупанти вдарили по дамбі Карачунівського водосховища для того, щоб ця вода далі піднялася та змила понтонні переправи в районі Давидова Брода, що на Херсонщині. Таким чином вони хотіли зірвати контрнаступ наших військ, розповів Лукашук.

Очільник облради каже, що, коли ракети вдарили у дамбу, то хвиля води була висотою приблизно шість метрів, а шириною – вісім метрів.

- Тільки завдяки діям місцевого самоврядування, військової адміністрації і нашим воїнам без зброї рятувальникам – саме це зашкодило тому, щоб два райони міста Кривий Ріг, а це десь п’ять тисяч домівок, не були затоплені. Ще трохи допомогло те, що русло ріки з загибами і це зупинило початковий рух води. Зараз ситуація контрольована, – прокоментував Микола Лукашук.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 вересня, російські окупанти завдали чергового удару по Кривому Рогу. Відомо, що є серйозні руйнації гідротехнічних споруд.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах