Сім’ї з дітьми, які постраждали через війну або хворіють і їм потрібен догляд, можуть отримати грошову допомогу

Сім’ї з дітьми, які постраждали через війну або хворіють і їм потрібен догляд, можуть отримати грошову допомогу -

Сім’ї з дітьми, які постраждали через війну або хворіють і їм потрібен догляд, можуть отримати грошову допомогу - фото: sos-ukraine.org

Події
14 вересня 2022 14:29

В Україні діє програма допомоги дітям, які постраждали внаслідок бойових дій, а також сім’ям, які доглядають хворих дітей без встановленої інвалідності.

У благодійній організації "СОС Дитячі містечка" розповіли про алгоритм дії оформлення інвалідності дітям, які отримали її внаслідок воєнних дій. Для сімей, діти яких мають стійкий розлад функцій організму, спричинений, зокрема, пораненням, в інфографіці прописали основні дії та можливості оформлення інвалідності для отримання допомоги.

Хворі діти, яким не встановлено інвалідність, мають право на виплати від держави протягом шести місяців через подання відповідних документів.

Як оформити дитині інвалідність -Як оформити дитині інвалідність - фото: sos-ukraine.org

Етапи встановлення інвалідності -Етапи встановлення інвалідності - фото: sos-ukraine.org

Держава може надати допомогу -Держава може надати допомогу - фото: sos-ukraine.org

Детальніше про державну допомогу -Детальніше про державну допомогу - фото: sos-ukraine.org

Якщо у сімей є труднощі з оформленням спеціальних статусів чи соціальних виплат, то благодійна організація може надати соціальний супровід сім’ям в цих питаннях. Крім того, сім’ї можуть отримати, психологічну підтримку, ліки, засоби реабілітації тощо.

Подати заяву на програму для отримання благодійної допомоги від МБО "БФ "СОС Дитячі Містечка" Україна можна на сайті або за посиланням.

Довідка:

Благодійна організація “СОС Дитячі Містечка Україна” розпочала свою діяльність у 2003 році. Вона є членом Міжнародної Федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf) і працює відповідно до Конвенції ООН про права дитини. Місія організації – запобігання сирітству в Україні, розвиток сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування та підтримка молоді, яка виходить з-під опіки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах