Тисячі пошкоджених будинків і часті обстріли: якими для Дніпропетровщини були 200 днів війни

Тисячі пошкоджених будинків і часті обстріли: якими для Дніпропетровщини були 200 днів війни -

Тисячі пошкоджених будинків і часті обстріли: якими для Дніпропетровщини були 200 днів війни - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
11 вересня 2022 14:06

Україна вже 200 днів протистоїть російському агресору. За цей час ворог скерував на Дніпропетровську область приблизно 180 ракет.

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок обстрілів у Дніпропетровській області зруйновано більше ніж півсотні житлових будинків, а ще більше двох тисяч – пошкоджено. Ворог гатив по населеним пунктам ракетами, з РСЗВ, артилерії та мінометів. Зруйновані школи, дитсадки, лікарні, підприємства. Є загиблі та поранені люди. Про це під час брифінгу розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

Дніпропетровщина прийняла сотні тисяч людей з "гарячих точок". Сюди переїхали багато дорослих та дітей. Найбільше оселилося у Дніпрі та Кривому Розі. У кожній громаді облаштували центри підтримки, в яких видають продуктові набори, допомагають знайти житло та роботу, влаштувати дітей до школи. Функціонують також шелтери.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дніпропетровщина стала гуманітарним центром -Дніпропетровщина стала гуманітарним центром - фото: adm.dp.gov.ua

Практично всі промислові підприємства області працюють. Більшість з них скоротили обсяги виробництва. У Дніпропетровську область переїхали підприємства із охоплених війною Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей. Частина компаній вже працюють – печуть хліб, шиють, виготовляють спеціальне кріплення.

Підприємства працюють -Підприємства працюють - фото: adm.dp.gov.ua

Володимир Орлов додав, що на Дніпропетровщину переїхали і медзаклади з Луганщини та Харківщини. Загалом лікарні регіону працюють з великим навантаженням. Надають допомогу і мешканцям, і переселенцям та пораненим.

Попри війну, в області працюють практично всі ЦНАПи. Серед іншого, адміністратори ставлять на облік переселенців, допомагають зареєструвати пошкоджене або знищене війною майно, оформлюють матеріальну допомогу.

Під час війни дорожники оновили покриття на 45 автошляхах області.

На дорогах оновлюють покриття -На дорогах оновлюють покриття - фото: adm.dp.gov.ua

Аграрії зібрали врожай зерна. Зараз сіють озимі.

Аграрії зібрали врожай -Аграрії зібрали врожай - фото: adm.dp.gov.ua

Регіон готується до опалювального сезону. Комунальники замінюють тепломережі, лагодять труби, проводять випробування. Уже виконали 93% робіт.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах