У військовій адміністрації прокоментували відео, де начебто ЗСУ "обстрілює" Дніпропетровську область

У військовій адміністрації прокоментували відео, де начебто ЗСУ "обстрілює" Дніпропетровську область -

У військовій адміністрації прокоментували відео, де начебто ЗСУ "обстрілює" Дніпропетровську область - фото: radiosvoboda.org

Події
11 вересня 2022 12:21

У соціальних мережах поширюється відео з гелікоптером ЗСУ, який начебто запускає ракети в бік Нікополя. Ситуацію прокоментували у Нікопольській військовій районній адміністрації.

Очільник Нікопольської РВА Євген Євтушенко зазначив, що це один із прикладів маніпуляції свідомістю населення – коли вирвану з контексту фразу, вирізаний уривок відео використовують задля звинувачення наших військових. Він наголосив, що варто розуміти особливості пуску таких ракет і враховувати географічні особливості місцевості і тоді все буде зрозуміло.

У мережі поширюється відео з гелікоптером ЗСУ -У мережі поширюється відео з гелікоптером ЗСУ - фото: facebook.com/profile.php?id=100025234411163

За словами Євтушенко, задля нанесення удару по протилежному берегу (по ворожих позиціях) пілот мав створити такий кут атаки, з якого відбувається пуск ракети по розрахованій траєкторії для влучання по цілі на вирахуваній дистанції. Без розуміння особливостей місцевості, важко зорієнтуватися, куди здійснено пуск, на це і розрахований такий контент. Він зауважив, що фрагмент відео поданий так, щоб роздмухувати недовіру до Сил оборони України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Збройні Сили України, Сили оборони не стріляють ані по цивільних об’єктах на окупованій території, ані по мирних жителях, тим більше не здійснюють обстріли населених пунктів, що знаходяться на підконтрольній українській владі територіях, – нагадав голова РВА.

Також Євген Євтушенко звернув увагу, на графічну схему під дописом: червоним хрестом позначено гелікоптер, камера знаходиться позаду нього, червона лінія – напрямок пуску ракет, зелена – траєкторія польоту гелікоптера. Ціль знаходилась на протилежному березі водосховища.

Графічна схема -Графічна схема - фото: facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Голова Нікопольської РВА стверджує, що у Нікопольському районі працює авіація ЗСУ, яка захищає населення від ворожої авіації. Тому місцевих мешканців закликають не знімати на відео і не робити фото наших гелікоптерів, щоб не наражати бійців на небезпеку.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах