Дніпропетровська область стала лідером за кількістю одружень у 2022 році 

Дніпропетровська область стала лідером за кількістю одружень у 2022 році 

Дніпропетровська область стала лідером за кількістю одружень у 2022 році  - фото: freepik.com

Події
10 вересня 2022 13:33

У 2022 році в Україні зареєстрували рекордну кількість шлюбів – 103 903. Це на 21% більше ніж в минулому році за такий самий період і рекорд за останні 7 років.  

За кількістю одружень лідирує Дніпропетровська область. В нашому регіоні за перші півроку 2022 року було зареєстровано 13 025 нових родин. Про це повідомляє "Опендатабот".  

Дніпропетровська область - лідер за кількістю одруженьДніпропетровська область - лідер за кількістю одружень - фото: opendatabot.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зростання новоспечених сімей спостерігається в усіх  тилових областях – окрім Чернівецької. Там від початку року кількість шлюбів знизилась на 11% у порівнянні з відповідним періодом тогоріч. 

Натомість кількість розлучень, зареєстрованих в РАГСах знизилась майже удвічі – на 42% відносно першого півріччя 2021: 7632 розірвань шлюбу проти 13153 – 2021.

Дніпропетровщина також зайняла перше місце за кількістю розлучень – припинили стосунки 943 сім’ї. 

Адвокатка Ольга Шевченко зазначила, що кількість розлучень, зареєстрованих РАГСами, не у повній мірі відображає реальну статистику. Адже, якщо у пари є неповнолітні діти або один із подружжя відмовляється від розлучення, розірвання шлюбу відбувається за рішенням суду.

Також адвокатка додала, що причиною розлучень може бути розлука сімей під час війни і, як наслідок, втрата довіри й почуття любові.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах