На Дніпропетровщині затримали прихильників "спецоперації" РФ в Україні

На Дніпропетровщині затримали прихильників "спецоперації" РФ в Україні -

На Дніпропетровщині затримали прихильників "спецоперації" РФ в Україні - фото: кадр із мультсеріалу "Сімпсони"

Події
09 вересня 2022 15:43

У Дніпропетровській області правоохоронці продовжують блокувати діяльність антиукраїнських агітаторів, які підтримують збройну агресію РФ.

Як розповіли в обласному управлінні СБУ, житель Павлограду, який має російське "коріння", виявився прихильником дружби "братів-слов’ян". Після Революції гідності політичні погляди у родині розділились: чоловік із жінкою вважали правильним шлях до возз’єднання з країною-агресором, а син став на сторону демократичних цінностей і пішов їх захищати до зони АТО. Батько приховував свої проросійські погляди, щоб не навести тінь на репутацію сина – заслуженого ветерана антитерористичної операції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Дніпропетровській області викрили любителів "руського міра" -У Дніпропетровській області викрили любителів "руського міра" - фото: facebook.com/ssu.dnipro

З початком повномасштабного вторгнення, чоловік вирішив більше не стримуватися і почав активно підтримувати війну проти України. У своєму акаунті у заборонених соцмережах він розповсюджував актиукраїнські наративи та заперечував збройну агресію РФ проти України. Пости зі схваленням діяльності ватажка та бойовиків "ДНР", підтримки окупації українських територій і закликів до співпраці з ворогом, стала щоденною справою для колаборанта.

Житель Дніпропетровщини підтримував ворога -Житель Дніпропетровщини підтримував ворога - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Чоловіки підтримували окупантів -Чоловіки підтримували окупантів - фото: facebook.com/ssu.dnipro

На ворожій агітації також викрито і мешканця Кривого Рогу. Співробітник місцевого комунального підприємства тривалий час проживав у Росії – там він працював моряком на торговому флоті. На початку 2000-х років він повернувся на Батьківщину. Активність він почав проявляти після початку агресії РФ. Чоловік в "Однокласниках" був підписаним на багато заборонених груп, активно закликав підтримувати окупацію України ворогом, підтримував дії ЗС РФ та проросійських окупаційних адміністрацій.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які чоловіки використовували у протиправній діяльності. Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах