Стало відомо, чи будуть підвищувати мінімальну зарплату в 2023 році

Стало відомо, чи будуть підвищувати мінімальну зарплату в 2023 році

Стало відомо, чи будуть підвищувати мінімальну зарплату в 2023 році - фото: dp.vgorode.ua

Події
09 вересня 2022 11:40

У 2023 році пріоритетом державного бюджету буде сектор безпеки та оборони.  

Як повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев, мінімальну заробітну плату в наступному році підвищувати не будуть. Вона буде на рівні грудня поточного року.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Незважаючи на це, у 2023 році не зменшиться пенсійне та соціальне забезпечення, а деякі видатки навіть будуть збільшені. Також буде своєчасна виплата пенсій, соціальних допомог, заробітних плат медикам та освітянам. 

Роман Єрмоличев зазначив, що медицина також залишається пріоритетом фінансування на наступний рік. Крім цього, майже 5,5 мільярдів гривень буде закладено на забезпечення житлом ветеранів війни. За словами Міністра фінансів, ця категорія вкрай важлива.  

Під час обговорення основних аспектів проекту держбюджету на 2023 рік було також порушено питання фінансування видатків на культуру та мистецтво, збільшення фінансування вугільної промисловості, виплати заробітних плат у сфері охорони здоров’я.  

Консультації щодо обговорення основних показників держбюджету буде продовжено і надалі до прийняття бюджету у Верховній Раді. 

Нагадаємо, у законі про державний бюджет на 2022 рік встановлений мінімальний розмір зарплати 6500 гривень. Із 1 жовтня 2022 року цей показник зросте до 6700 гривень. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах